miércoles, 16 de diciembre de 2020

PRESENTACIÓ 6: ANTIRACISME DES DE L’EDUCACIÓ SOCIAL

 


Les races són una creació del racisme, ja sigui per grups culturals, religiosos, etc...
 
El racisme es pot veure en molts àmbits, com per exemple al carrer o en el treball.
 
A estats units hi ha molt de racisme, sobretot de racisme policial. Un cas molt conegut és el de George Floyd, l'home que va morir fa poc en mans d'un policia. Aquest cas es va fer viral gràcies a les xarxes socials i va donar pas a què moltes persones que no vivíem allà ens adonessim del que estava passant.
 
Hi ha molts casos com aquest, però abans és tapàvem més. Arran del que va ocorre es va fer una gran revolta a Estats Units.
 
Dins del meu blog, parlo de la pel·lícula Green Book, parla de la dècada de 1960, on el racisme és molt gran als Estats Units. És molt interessant, ja que veus la realitat que passa.
 
Un altre cas de racisme, és el d'ara amb l'arribada de la Covid-19. Milers de persones han pagat la culpa amb els asiàtics, i aquests han revolucionat les xarxes socials amb el hashtag #Nosoyelvirus. També milers de casos cap a persones del Marroc, pels atemptats terroristes a França. Em pregunto perquè la gent tendeix a generalitzar amb tothom, suposo que és causat pels mitjans de comunicació. Ens passem la vida escoltant per les notícies: ''Un gitano roba...'' ''Un marroquí viola..'' I caiem en la seva trampa, la trampa del racisme.
 
Ens hem d'adonar que les persones que comenten delictes no són de fora, sinó també poden ser de dins. Les persones que fan coses malament són de tot el món i no es pot utilitzar les xarxes socials o els mitjans de comunicació per englobar una cultura d'una cosa que ha fet una persona. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario