domingo, 20 de diciembre de 2020

PRESENTACIÓ 2: MENORS ESTRANGERS NO ACOMPANYATS



Aquest treball m'ha semblat molt interessant, ja que, ensenya la problemàtica que hi ha amb els menors no acompanyats.
 
Com ens han explicat a la presentació el 14% dels joves immigrants són menors, i hi ha un gran problema en detectar l'edat del 15 als 18 anys. Recordo que fa anys surtin notícies per la tele, on hi havia molts problemes a causa del fet que es reconeixia l'edat a partir d'unes mostres d'ossos de feia molts anys. Des de la meva perspectiva, als governs els hi interesa que no se'ls detecti la minoria d'edat, ja que, haurien de donar més ajudes.
 
Hi ha molts problemes per aquests joves, la barrera lingüística, el fet que tinguin un nivell acadèmic més baix, poc o cap suport i una economia baixa entre altres.
 
Tot això fomenta una estigmatització que ha creat la societat, en la qual, fa que els hi tinguin por o rebuig.
 
Al llarg dels anys he pogut veure moltes notícies i molts comentaris de rebuig cap a ells.
 
Jo he viscut tota la vida a Hostafrancs i al costat del meu carrer van instal·lar un centre pels menors no acompanyats. Va ser una gran revolta al barri. Ningú els volia i tenien por. Una de les grans pors de la societat és l'aporofobia que és la por a les persones en situació de pobresa i tenir-ho al costat suposava que estaves en un barri com deia la gent de pobres o degradat amb la seva arribada.
 
 
El problema de tot això des de la meva opinió és que no ensenyen a la població. Vivim en una societat on la gent no vol als immigrants o si els accepta, els accepta amb les condicions que adquireixin totes les característiques de la cultura majoritària i això és molt racista.
 
Només fem que escoltar notícies on se'ls vulnera, on no se'ls accepta i on es propaga la no acceptació i la por cap a ells.
 
L'altre dia a Can Batlló, uns nois menors d'edat li van donar una pallissa a un noi amb diversitat funcional. Per descomptat que és una situació que no es pot permetre, però el problema arriba arran de que els menors són immigrants. Utilitzen el que va passar una vegada més per apedregar als immigrants, quan no té res a veure. Està clar que, el que vam fer és suficient perquè estiguin denunciats, però la meva pregunta és: Té a veure que aquests  menors siguin immigrants? No hi ha persones espanyoles que ho fan?
 
Em fa molta pena que la societat sigui així, però s'han d'educar, de fet van fer una manifestació contra els abusos, però en la mateixa manifestació també es van manifestar contra el racisme.
 
Adjunto pancarta de la concentració:




A més a més, la societat al no voler-los o no tenir-los en compte, formen guetos. Però tot això per culpa de la societat acollidora.
 
També volia ressaltar, que és important detectar el perquè dels comportaments d'alguns d'ells (que no tots), com per exemple el tema de robar. Hem de tenir clar que són persones que són apartades i que no tenen recursos, i que a més saben que quan compleixin la majoria d'edat es quedaran tirats al carrer. És important que en compte de fixar-nos en el fet ens fixem en la culpa que tenen els governs en tot això.

No hay comentarios:

Publicar un comentario