domingo, 13 de diciembre de 2020

PRESENTACIÓ 9B: ART I EDUCACIÓ SOCIAL

 


Aquest treball m'ha sorprès i m'ha semblat molt innovador.

 

Encara que hi ha molt poca informació sobre el tema, crec que és molt adient ajuntar l'art amb l'Educació Social.

 

Des de l'art es poden veure moltes coses, com les desigualtats i les problemàtiques socials a les quals ens enfrontem dia a dia.

 

A l'assignatura d'Identitat, vam trobar-nos amb una educadora social que es dedicava a això. Em va semblar molt interessant, ja que, explicava que a través de l'art ensenyava als nens/es a combatre moltes problemàtiques o per lo menys a ser conscients d'elles.

 

És molt important també que moltes persones que es troben en risc d'exclusió social o en exclusió social, siguin participes d'aquestes coses, ja que, l'art també es pot utilitzar com a teràpia.

 

Per exemple hi ha una modalitat que es diu l'Artteràpia. Es refereix a la disciplina que engloba diverses afluències de l'art, la pedagogia i la psicologia, entre altres, amb l'objectiu de proporcionar-nos eines que ens facin reflexionar sobre la nostra situació personal, per a així poder millorar-la o reforçar-la.

 

És per això, que es planteja l'Artteràpia com una modalitat terapèutica complementària, no es tracta d'eliminar altres i posar només aquesta, sinó de complementar, sobretot per a aquelles persones que els resulta complicat verbalitzar i expressar els seus sentiments de manera directa.

 

És molt interessant per treballar amb els usuaris/es.

 

D'altra banda els reptes que ha proposat m'han agradat molt i volia compartir la imatge:



No hay comentarios:

Publicar un comentario