sábado, 12 de diciembre de 2020

PRESENTACIÓ 10: IMPACTE DE L’ESCLETXA DIGITAL EN L’EDUCACIÓ SOCIAL.




Hi ha hagut una gran preocupació per la gent que normalment no pot viure en condicions i en època de Covid-19 menys.

 

En aquesta era hi ha hagut molta demanda nova, però no es podia sortir a veure el que estava passant.

 

Per aquestes condicions, Educació s'ha vist obligada a utilitzar les noves tecnologies per a tothom i hi ha hagut molts problemes. Hi ha una escletxa digital que no ha permès a molts nens poder seguir les seves classes, o fer uns deures.

 

No hi ha cap mena d'ajuda, per gent que no té un ordinador o simplement no té wifi. Hi havia molts deures per nens que no els hi tocava tant i a més a més moltes famílies no podien ajudar als seus fills.

 

El problema de tot això, és que són problemes que ja s'hi havien que passarien, és a dir, si una persona no té recursos en una pandèmia mundial els tindrà igual, però en canvi no s'ha proporcionat cap ajuda i si s'ha fet era tard.

 

A més a més crec que el sistema educatiu fa molts anys que hauria de fer un pensament, no pot ser que tinguem la mateixa metàfora escolar que es va crear a partir de les idees de conveni en el segle XVI. No pot ser que l'educació sigui un espai tancat, una aula tancada, un professor,etc. les persones aprenem dins i fora de l'escola. Independentment de la pandèmia l'escola ha de canviar, ha de reconnectar molt més amb la societat. Si ara hem d'utilitzar ordinadors, no passa res, però canviant l'educació i la societat.

 

Hem de canviar molt l'educació perquè aquesta, ens permeti treballar sobre la realitat que tenim a la nostra societat. Si seguim educant amb protocols d'altres segles, en els quals, hi havien diferents problemàtiques no avancem.

 

Per una altra banda, si hi ha persones, que segueixen sense tenir aigua, menjar, habitatge, és a dir, necessitats bàsiques, les tecnologies no valen. Necessitem eines, per a la inclusió.

 

Si la societat no canvia, podem tenir moltes pantalles d'ordinador, però seguirem tenint les mateixes bretxes.

 

La bretxa digital fa referència a la desigualtat entre les persones que poden tenir accés o coneixement amb relació a les noves tecnologies i les que no. Si no els donem recursos, ajudes i facilitats a les persones més vulnerables de la nostra societat l'educació des de el meu punt de vista queda totalment nul·la, ja que, si només es poden educar les persones amb diners, la societat no avança i no deixa poder d'inclusió a aquelles persones que ho necessiten.

 

Amb tot això podem realment veure l'agència transformadora, on s'ha de potenciar el paper transformador a l'escola, per tenir més equitat i justícia social.

No hay comentarios:

Publicar un comentario