viernes, 18 de diciembre de 2020

PRESENTACIÓ 4: DONES SENSE LLAR (LOLA NO ESTAS SOLA)

 



Avui he vist el treball sobre ''lola no estas sola''.
 
Aquest grup de treball a fet un Kahoot i em sembla interessant enganxar-lo aquí abans de començar.
 
1. Trobar-se ''sense sostre'' és el mateix que viure sense llar... ''Fals''
 
2. Quantes persones sense llar hi ha a Espanya?... ''40 mil''
 
3. Creus que hi ha més dones sense llar o homes?... ''Homes''
 
4. Totes les dones sense llar viuen al carrer?... ''No''
 
5. Quin percentatge de dones viu al carrer i han patit maltractament?... ''42%''
 
6. Les condicions d'una persona sense llar produeixen un efecte perjudicial a la salut a causa de...''No poder dormir o descansar, debilitament general, poca higiene.''
 
7. Quin percentatge d'ingressos baixos segons el gènere hi ha a Catalunya?... Un 49% les dones i un 25% els homes.''
 
8. Les malalties físiques de la gent sense llar dificulten... ''La feina.''
 
9. Què és l'aporofobia?... ''Fòbia a les persones pobres o desfavorides.''
 
Com heu pogut veure al llarg del meu blog, he parlat sobre la fundació ''Lola no estàs sola''. Em vaig endinsar a informar-me sobre les dones sensellar fa un any i un gran aprenentatge el faig fer allà.
 
És una entitat creada fa dos anys a Nou Barris, amb la finalitat de què les dones se sentin segures. Tot va començar també amb la gent del barri que van ficar molt de la seva part.
 
L'espai cafè i la participació de les usuàries en la organització del centre, és una de les coses que més em va cridar l'atenció quan hi vaig anar. Em sembla una iniciativa molt interessant. Recordo que tenien el seu espai, per esmorcar, dinar o sopar on conversaven entre elles i amb les Educadores Socials. Era tot molt familiar, la qual cosa, era molt enriquidor perquè encara que no tinguessin una casa on viure, podien fer d'aquell local el seu llar.
 
A més a més el que sigui un espai no mixta també és molt necessari. Són dones que vénen del carrer i moltes d'elles, per no dir totes, han sigut abusades i maltractades per homes, per tant necessiten que per lo menys que tinguin un lloc on sentir-se segures cent per cent.
 
Penso que hi ha moltes més dones sensellar de les que es diuen en les estadístiques, de fet no és que ho pensi, sinó és així. L'altre dia van venir dos treballadors de la fundació ASSIS i en van dir que realment hi havia més dones, el problema és que les dones abans de dormir al carrer feien tot el possible per poder dormir a una casa. És una teoria molt realista, les dones patim molt al carrer, imaginat estar totalment desprotegida.
 
Per últim volia destacar una idea important. El fet que a Espanya hi hagi 49000 persones sensellar, es increïble. Crec que en aquesta societat encara no són conscients de les problemàtiques que hi ha i això com a Educadors/es s'ha de canviar.

No hay comentarios:

Publicar un comentario