sábado, 5 de diciembre de 2020

PRESENTACIÓ 16: PROBLEMÀTIQUES EN ADOLESCENTS

 


Dins de la mina trobem que hi ha un gran grau d'absentisme escolar.


És un barri on hi ha molt analfabetisme, atur, exclusió social, delinqüència, tràfic, consum de drogues i a més a més hi ha una poca inversió de recursos en aquest barri.

És molt important tenir en compte i donar a recursos als barris on és necessari. L'educació és molt important i hauria de tenir greus conseqüències no anar a l'escola.

Els Educadors Socials tenim un gran paper en aquest aspecte. Hem de lidiar amb aquests comportaments i lluitar perquè hi hagin bons recursos.

Podem veure que el pas de primària i secundària és un tram molt important a la vida dels adolescents. Ells estan en una època dolenta i a més a més l'ESO per moltes persones és molt dura. Hi ha projectes dins de l'Educació Social per combatre l'absentisme a l'ESO.

No obstant un company de la nostra classe ha comentat que ell treballa a la Mina, i és important destacar que aquest tenen una diferent cultura on l'escola no és una cosa important, ja que, s'ensenyen valors que ells no comparteixen.

Com a Educadors Socials hem d'estar presents a les escoles per la prevenció, detecció i actuació d'aquests casos.

Adjunto el protocol d'absentisme que vaig estudiar a Integració Social:

Volia adjuntar un vídeo que em va agradar molt i crec que dóna un altre visió sobre el que és la Mina:

Fills de la Mina' - Plataforma per la Llengua, Nel•lo C, Rafalito Salazar i joves de La Mina:

 

https://youtu.be/l6gqnrS9NLg

 

’Aquest taller a La Mina és una mica més especial. El 3 de desembre de 2019, coincidint amb el Giving Tuesday, la Plataforma per la Llengua va impulsar la campanya "A La Mina, en català" per portar la llengua catalana i la cultura i l'oci en català al barri de La Mina. L'entitat demanava la col•laboració de la ciutadania a través d'un microdonatiu. Hi van participar 182 persones i es van recaptar 10.000 €. El videoclip de rap en català és la primera acció de moltes que l'ONG del català duu a terme al barri de La Mina. L'àrea social de l'entitat està treballant en una nova guia, adreçada a la comunitat evangèlica de Filadèlfia, romaní-català: 'Camela't del català'.’’

 

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario