lunes, 30 de noviembre de 2020

#METOO

 



#Metoo ("jo també") és el nom que va rebre l'etiqueta del moviment social que té com a objectiu denunciar els abusos, assetjament o agressió sexual que han viscut en primera persona les dones així com per a fer costat a les que els han viscut, a través de les xarxes socials, com per exemple Twitter e Facebook.


Es va fer viral l'octubre de 2017 després d'acusar a Harvey Weinstein, productor de cinema i director executiu estatunidenc, d'una sèrie d'abusos sexuals.

L'etiqueta ha estat utilitzada per més de 500.000 persones, moltes d'elles celebritats. Avui dia continua funcionant i deixant constància de la magnitud de la problemàtica.

El terme "me too" ha estat utilitzat durant molt de temps per l'activista social Tarana Burke, i es va fer popular per l'actriu Alyssa Milà.

La creadora va ser Tarana Burke, una activista social i organitzadora de la comunitat. L'any 1996 va escoltar el testimoniatge d'una nena de tretze anys que havia estat abusada per part d'un familiar. Tarana no va poder fer-li front i no va saber com respondre davant la situació.

Va començar a usar la frase "me too" en 2006, en la xarxa social Myspace amb la finalitat de promoure l'apoderament a través de l'empatia" entre les dones racialitzades que han estat abusades sexualment. La seva missió abasta a les persones que s'identifiquen com a dones i a les quals consideren no tenir un gènere determinat.

Després de la visibilització de la gran quantitat d'acusacions que van sorgir entorn de Harvey Weinstein, el 15 d'octubre de 2017, l'actriu AlyssaMilà va tuitar en resposta a l'escàndol encoratjant a difondre l'etiqueta #metoo per a donar visibilitat a la greu extensió de la problemàtica de l'assetjament i l'agressió sexual.

 

Volia destacar aquest hashtag, ja que, va ser molt viral i va ajudar al fet que moltes dones denunciessin el que estava passant.

Gràcies a les xarxes socials, han pogut passar coses com per exemple aquestes. A més a donat pas a moltes manifestacions en contra de les persones que abusen d'altres.

S'ha vist que les supervivents han aconseguit afrontar d'alguna manera aquests abusos, gràcies a aquesta acció.

No hay comentarios:

Publicar un comentario