miércoles, 4 de noviembre de 2020

PEL·LICULA ''SWEET SIXTEEN’’



Durant la pel·lícula, he pogut observar, com el protagonista, és a dir, el Liam es troba en un barri marginal, el qual la gent d'aquest barri, es troba en un baix nivell social, que es mou molta droga i per tant es molt fàcil accedir a la compra i venda de droga.

La mare, està a la presó i la seva parella, es dedica a vendre droga. Al principi de la pel·lícula la parella de la mare i el seu avi, li donen una pallissa, perquè el Liam no li vol passar droga a la seva mare, durant està a la presó.

El Liam té actituds no apropiades per la seva edat (quinze anys) com per exemple, no anar al escola, cosa que fa que tingui un nivell cultural baix, començar a vendre droga, ficar-se en problemes, intentar matar a gent.

Es fica a vendre droga, ja que vol donar-li una vida millor a la seva mare, i per tant, com tenen un nivell baix social, també es veu reflectit en l'àmbit econòmic.

Dins d'una família problemàtica, hi ha l'existència de comportaments problemàtics o alteracions psicosocials en algun dels membres de la família, que aquí es pot veure en la mateixa mare, el fill (Liam), la parella de la mare i el seu avi.

També la incapacitat parental, que com ja he explicat, la mare té molta incapacitat per fer-se càrrec del Liam, que això provoca petits problemes d'adaptació, ja que sovint no se senten estimats per la seva família i en moltes ocasions se'ls utilitza, com per exemple quan l'hi ha de passar droga a la mare a la presó o se'ls rebutja com podem veure en tota la pel·lícula.

Hi ha també maltractaments físics i psicològics.

Tampoc tenen metes o objectius, dins la família, només el Liam de comprar-li una casa a la seva mare però fent-ho de manera marginal.

Em sembla una pel·lícula molt interessant, ja que ens ensenya a la perfecció les famílies disfuncionals o multiproblemàtiques.

En la pel·lícula podem veure coses, que existeixen a la vida real, a nens, que no tirant cap endavant imitant inconscientment les actituds que no s'haurien de seguir i també podem veure com pots tirant endavant sense seguir aquestes actituds.

És una pel·lícula, que fa veure el punt de vista marginal, és a dir, per exemple, en comptes de treball per treure diners, van a la cosa fàcil com per exemple vendre droga, però també els exposa a uns perills constants, i que en moments pot arribar a córrer perill la seva vida.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario