sábado, 26 de diciembre de 2020

DIA 5 I 9 DE NOVEMBRE DE 2020:




En el vídeo '' la critica como llamado al cambio'' en el que parla Bauman, ens presenta una sèrie d'idees relacionades amb el món actual o el món que ell denomina món líquid.
 
Quan vaig veure el vídeo vaig poder extreure algunes idees claus de les quals ell parlava, com he dit abans la modernitat liquida, la televisió, la critica cap als mitjans de comunicació, els problemes globals, etc..
 
Ens parla de la ''liquidesa'' i diu que vivim en un món líquid, que seria com generalment el líquid, és a dir, que té dificultat per mantindre la seva forma. El problema de tot això és que no sabem que passarà en un futur i per tant ens sentim frustrats per no poder prendre mesures que lluitin contra els problemes.
 
La modernitat liquida la descriu, com una societat insegura, que no té estabilitat i que el principal problema és que no sabem com pot acabar, ja que té molts canvis.
 
Una de les idees principals són els mitjans de comunicació, aquests els descriu com el mal de tots els problemes. Avui en dia també passa, podem veure molts programes com ''Gran Hermano'', que guanya qui més crida o discuteix, ''Mujeres Hombres y Viceversa'', que dóna una mala explicació als joves de què és l'amor i com es gestiona, ''La Isla de las tentaciones'' que també dona molt mala imatge a les parelles d'avui en dia, i així podria dir-ne molts. El problema de tot això en molta part són els nens/es que consumeixen tots aquests programes, que creixen amb la idea que l'amor sempre és tòxic, o que la dona es menysprea i no passa res. A part de tot això totes les notícies que expliquen el que volen i a la seva manera, com per exemple en l'època que estem ara, ens inflen el cap amb moltes informacions diferents i ens intenten manipular.
 
També hi ha crisi a llarg pas, diu que abans els joves començaven i acabaven a la mateixa fabrica o empresa a la qual treballaven, de fet, en l'època del meu avi, treballaves i aprenies a la vegada, el que comportava que et quedessis a la mateixa empresa, una mica com seria ara els cicles formatius, que amb l'experiència obtens un títol per treballar. Avui en dia això no passa, passem per molts treballs fins que ens quedem amb el ''definitiu'', com avui en dia la importància d'una carrera és molt gran, la gent ha de buscar fora treballs o cursos, etc. per poder tenir l'experiència que després ens demanen per ser professionals. Sobretot això passa en els treballs del món social, et requereixen molta experiència, la qual cosa fa que hàgem passat per molts treballs al llarg de la nostra vida. També avui en dia tenim por al compromís, una crisi de compromís.
 
A més parla del fet que la societat està dividida en dues parts, la primera l'estat que són els que apliquen les solucions pels problemes globals, però que aquests no tenen la capacitat de solucionar-los i per l'altra banda els individus que tampoc tenim ni la capacitat ni els recursos i que per tant no poden aportar res.
 
Ell diu que no hi ha solució per a problemes globals, però de fet perquè això pugui canviar, és necessari restablir equilibri entre política i poder, ja que la política és local i el poder global, és a dir cal recuperar els recursos i la capacitat per a posar en pràctica solucions.
 
Són necessaries les institucions que es dediquin a harmonitzar les nostres vides amb un codi legal igualitari per a tothom, per a això és necessari pensar, en com serà la restauració del sistema.
 
Per últim em va semblar molt interessant el repte que va sorgir a classe de desenvolupar la visió crítica de tothom a través de l'educació, assemblees, etc., per tal de posar una solució concreta envers anar tapant-los amb petites tiretes sense entendre i ser conscient de la realitat global per canviar- la. Crec que és imprescindible i molt necessari que ens ensenyin quan som petits el fet de desenvolupar la visió crítica i un pensament crític de les coses.
 
Adjunto un vídeo sobre l'escola i el pensament crític:
 
‘’¿Las escuelas forman a sus alumnos en el pensamiento crítico? Reflexión del Dr. Carlos Daniel Lasa .’’
 

QUINS APRENENTATGES HE FET I PER QUE?

He aprés la importancia que tenen els mitjans de comunicació i com aquests haurien de prendre consciencia i donar missatges, que no influexin de manera negativa a la societat.

A més he pogut veure que vivim dins de la modernitat liquida. Una societat insegura, que no te seguretat i que té molt canvis. Dins de l'Educació Social aquesta es negativa, ja que, a vegades tants canvis dona pas a molts aspectes negatius. El fet de que la societat no tingui estabilitat i sigui insegura també s'ha de canviar. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario