miércoles, 23 de diciembre de 2020

DIA 30 DE NOVEMBRE DE 2020





M'ha agradat molt aquesta xerrada i hi ha vàries coses que m'han cridat l'atenció.
 
He après moltes coses que desconeixia sobre aquesta temàtica i ha sigut molt enriquidor.
 
Una de les coses que no sabia era que la paraula Trans ajudava, és a dir, la societat defineix dos conceptes, la transsexualitat i transgènere. En aquesta societat si una persona està operada, és més acceptada per els altres que si no ho estan, ja que, t'assembles més a les característiques del gènere o sexe del qual t'identifiques, en canvi, si no et vols operar perquè ja et sents bé no estàs acceptat a la societat, per tant, englobar-los tots a la paraula Trans ajuda a aquestes discriminacions.
 
Per un altra banda el concepte CIS, que és una persona que al néixer se li assigna una identitat sexual de la qual s'identifica. És una paraula que ajuda al transodi, ja que, abans les persones CIS, eren l'home o dona biològic o real, la qual cosa, feia que les persones Trans no es dominessin normals, quan sí que ho són.
 
Dins d'Espanya hi ha un buit legat, que com a educadors/es s'ha d'erradicar. Espanya no es nega a l'atenció cap a les persones Trans, però tampoc velen perquè tinguin un accés digne com un altre ciutadà.
 
Recordo una xerrada que vaig tenir fa dos anys sobre les persones trans. T'adonaves del poc treball que poden accedir, o més ben dit que son acceptat i això no es pot tolerar i s'ha de canviar. Aquestes persones se sotmeten a treballs molt precaris dels quals han d'accedir perquè no estan acceptats a treballs dignes.
 
També volia ressaltar un aspecte que em van dir aquesta xerrada. La societat tendeix a acceptar més a un home Trans que a una dona trans. L'explicació que em van donar va ser que quan una persona te les característiques d'un home, està més acceptat a la societat, en canvi una persona que té les característiques d'una dona està menys acceptada. Em sembla increïble a quins nivells arribem com a societat.
 
Volia adjuntar les preguntes de la UTIG (UNIDAD DE TRANSEXUALIDAD E IDENTIDAD DE GENERO):



Per últim és important ressaltar que l'odi a les persones Trans s'anomena transodi i no transfòbia. Utilitzant el terme transfòbia justifiquem el comportament d'aquests, ja que, queda per entès que el que tens és fòbia i això no és així. Crec que la veritable fòbia la tenen aquestes persones que estan assetjades dia a dia per ser el que volen ser.


QUINS APRENENTATGES HE FET I PER QUE?

He aprés molts conceptes. El primer el fet de dir trans a totes les persones que siguin transgenere o transexual, ja que fa que no hi hagin desigualtats.

També el fet de no dir-li transfobia a l'odi cap a les persones trans, per que la veritable paraule es transodi. Posant-li el nom de transfobia, d'una manera o altre estem dient que hi ha una por cap a aquestes persones, quan com he explicat antereriorment, la veritable fobia ho senten les persones que són aterrades per persones que no accepten aquest colectiu. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario