miércoles, 2 de diciembre de 2020

FUERTE APACHE



Vaig veure aquesta pel·lícula fa temps i em semblava interessant parlar d'ella, perquè és la rama a la qual em vull dedicar, ja que, parla de centres de menors i dels educadors socials.

 

Ens mostra un centre que és un centre d'internament per a menors de règim semiobert, ja que el menor està intern al centre, però s'intenta que realitzi el màxim d'activitats fora del centre.

 

La situació dels menors en general és bastant dolenta, és a dir, molts nens estan allí a causa de no tenir una situació en general fàcil amb els seus progenitors o en el cas d'alguns dels seus tutors legals, per mares i pares drogoaddictes, per situació de pobresa, ets... També per exemple podem observar a Tariq, el noi més petit que veiem al centre, que ve de la pobresa i que va haver de fugir del seu país a molt primerenca edat. També veiem a un altre jove que en una sortida s'escapa a veure a la seva mare biològica, i es pot observar que és una dona drogodependent, a més a més, es troba a un home amb ella que ell no identifica i el tracte de males maneres. Després veiem a un altre jove del centre, que va a veure a la seva àvia i aquest reacciona de males maneres, tractant-lo malament, com si fos una persona sense valor.

 

En aquesta pel·lícula podem observar dos tipus d'educadors, per començar tenim una persona experimentada en aquell centre i amb més coneixements i d'altra banda tenim a un educador amb poca experiència en l'àmbit.

 

L'educador que porta més temps en el centre i en l'àmbit és una persona que sap com actuar en molts casos, ja que en portar més temps coneix més les actituds que poden pendre en determinades situacions. A més a més aquest educador, a vegades es comporta de manera agressiva amb els menors del centre i perd els papers, cosa que no hauria de ser, com per exemple en la situació en la qual estaven fora del centre i el menor volia marxar a veure a la seva àvia, l'educador actua de forma agressiva i irrespectuosa. També aquest educador té un error molt important en la seva feina i és encarinyar-se massa amb els menors, es veu a la pel·lícula com un extutelat torna buscant a l'educador i dient que no li agafa les trucades, quan ell no li pot proporcionar el telèfon a cap nen. A més a més té un tracte especial amb el Tariq el nen més jove del centre cosa que fa que altres nois, no se sentin valorats. Per últim es veu com li treu poder davant dels menors a l'altre educador, cosa que no hauria de fer-ho, ja que és una persona que també té poder i els menors en veure això es creuen que poden fer amb ell el que vulguin.

 

En el cas de l'educador amb poca experiència en l'àmbit, no acaba de desenvolupar-se de manera correcta, la seva poca experiència fa que a vegades no sigui tan estricte, la qual cosa el porten a fer que molts menors, no el tinguin en compte.

 

Per altra banda també té una forma bastant educativa que també va molt bé en aquest àmbit. Un dels problemes que fa que no sigui del tot estricte és la relació que té amb els menors que és molt poca, ja que acaba d'arribar.

 

Dins de la pel·lícula es pot veure que es vulneren drets dins del centre com per exemple el dret a opinar, i en molts casos no tenen en compte la seva postura.

 

La llibertat en tot cas és un dret que es vulnera, ja que en molts casos han d'estar allà quan ells no volen encara que, és un centre semiobert així s'intenta que moltes activitats és facin fora del centre. Així com es garanteixen drets com una protecció cap als menors, ja que allà els protegeixen de les dificultats que tenen amb la seva vida.

 

Els hi proporcionen una habitatge, on disposen de tot el necessari per viure, alimentació, és a dir, sempre estan alimentats amb els seus àpats corresponents.

 

També el dret a la salut, ja que allà estan atesos de forma immediata si tenen alguna malaltia, etc.

 

Em sembla una molt bona pel·lícula, ja que, es pot veure la realitat de molts centres de menors, es poden veure les actuacions, que s'hauran de fer en un futur i també les que no.

 

M'agrada molt veure com l'educador principal, el Toni, està sempre volen treure a aquests nois endavant, i en molts casos ho passa malament, ja que veu que no pot fer-ho.

 

Es veu reflectida la realitat d'aquests centres, i veure-la serveix per començar a conscienciar-nos de a què ens haurem de dedicar en el nostre futur.

 

A més a més s'ha de veure que aquesta pel·lícula està creada fa molts anys i que per tant la seva forma d'actuació és una mica antiquada a la que realment es faria avui en dia.

No hay comentarios:

Publicar un comentario