lunes, 2 de noviembre de 2020

INFÀNCIA DIFICIL, ADULTESA DIFICIL (LADYBIRD-LADYBIRD)

  



                 

Maggie, és una dona amb 4 fills de pares diferents.

És una família monoparental, ja que, ella és l'única que es fa càrrec d'ells, sense ajuda dels pares corresponents.

També, és una família disfuncional, ja que, no tenen recursos necessaris per adaptar-se a la societat actual, caracteritzada per la competitivitat i el consumisme, a més a més, es veu una incapacitat parental tant en les necessitats bàsiques (higiene, àpats…) com afectives.
Aquest tipus de família, l'ha format d'aquesta manera, ja que no té una bona base, Maggie, va ser maltractada de petita, i ningú la va ajudar la qual cosa que fa que psicològicament no estigui estable.

Hi ha problemàtica a la família.

Primerament, són una família que no tenen diners, la qual cosa complica molt les coses, no enen una casa estable i a més viuen en exclusió social.

La Maggie pateix tant maltractament físic, en el cas de quan era petita per part dels pares, i de gran per part de la seva exparella. També pateix maltractament psicològic per part de la exparella, amb la qual convivia.

Al principi de la pel·lícula, els serveis socials, fan una proposta molt bona a la Maggie, que és una llar per a dones maltractades. Però final s'escapa i intenta emportar-se als nens, això és un dels aspectes positius, però crec que en la majoria dels casos, els mètodes d'intervenció no van ser els adequats. Hem treballat a altres assignatures el que són les llars tutelades, com per exemple Identitat. Són llars que faciliten la integració social de les dones en situació de dificultat social, d'aquesta manera poden viure més independentment i en companyia dels seus fills. Poden accedir tant dones víctimes de violència de gènere com dones en dificultat social que compleixin els requisits.

Segurament hauria sigut millor intervenir participant en la família, ja que, la reacció de la protagonista davant de les accions dels serveis socials no fa més que empitjorar la situació.

Una bona atenció a la salut i una planificació familiar de la mare, ajudant-la a mantenir hàbits més saludables per ella i els infants. D'igual manera, Maggie hauria necessitat una feina estable i una millora en la seva conducta. Ajudar-la a treballar l'assertivitat i reduir l'agressivitat haurien estat molt adients per prevenir noves situacions de risc.

Crec que una intervenció en els aspectes clau podria haver evitat les situacions sorgides i hagués estat possible lluitar des d'un inici per recobrar la custòdia del fill gran.
L'ajuda terapèutica hauria estat fonamental per treballar amb la Maggie els traumes del passat i poder així dur una vida més estable, oferint major seguretat als seus fills.

En la realitat no es va incidir mai en el subjecte (Maggie) per tal que s'aprenguessin mètodes davant les situacions de risc.

Se li retira la custòdia del nadó sense fer cap anàlisi de la situació de la Maggie ni del pare de la nena i sense proposar cap altre mesura per la situació on sigui ella mateixa qui pugui, amb suport dels serveis socials necessaris fer-se càrrec de la seva filla, ella mateixa i no els serveis socials.

No hay comentarios:

Publicar un comentario